Najlepšie septembrové tipy, kam sa vybrať počas sviatku na výlety

Cestovatelia začali plánovať svoje jesenné dovolenky. Jedinečnú príležitosť, ako si užiť trochu jesenného slnka a ušetriť si dovolenku na Vianoce, ponúka blížiaci sa štátny sviatok. Tento rok pripadá sviatok Sedembolestnej Panny Márie na utorok a poskytuje tak ideálnu príležitosť na zájazd počas predĺženého víkendu. Slovenskí turisti minulý rok tento sviatok využívali najčastejšie na cesty do Grécka, kam mierilo 31 % klientov cestovnej agentúry Invia. Za svoje jesenné dovolenky na gréckych ostrovoch minuli priemerne 564 eur na osobu.

V uplynulom roku pripadal sviatok 15. septembra na pondelok. Štatistiky cestovnej agentúry Invia, ktorá je najväčším online predajcom zájazdov na Slovensku, ukázali, že turisti predĺžený víkend využili na cesty do Grécka (31 %), Turecka (18 %) a do Egypta (13 %). „Slovenskí turisti septembrový sviatok Sedembolestnej Panny Márie s obľubou využívajú na cesty k moru. Oceňujú nižšie ceny pobytov a menší počet turistov v letoviskách. Priemerne do svojich dovoleniek investujú 560 eur na osobu,“ informoval Ivan Šidla, marketingový manažér cestovnej agentúry Invia, ktorá ponúka tisíce jesenných zájazdov po Slovensku aj zahraničí.

Tipy na netradičné výlety

Prinášame niekoľko tipov, ako si môžete bez výčitiek predĺžiť víkend a vyraziť načerpať sily, kým sa prihlási zima. Prečítajte si, čo je možné za štyri dni zvládnuť a kam sa môžete tento rok konečne pozrieť.

Tip: Zažite všetky farby jesene v národnom parku

Štyri dni sú ideálna doba na preskúmanie niektorej z okolitých krajín. Ak túžite utiecť do prírody a kochať sa zimným ohňostrojom farieb, stavte na nemecký národný park Hainich rozkladajúci sa na západe Durínska. „Hoci toto miesto nie je príliš známe, pýši sa najväčším súvislým územím bukov a ďalších listnatých stromov v Nemecku. Dokonca je zapísané aj v zozname UNESCO,“ hovorí Ivan Šidla, marketingový manažér cestovnej agentúry Invia, ktorá poskytuje prehľadnú ponuku jesenných dovoleniek od viac ako 300 renomovaných cestovných kancelárií. Vďaka miestnej ceste v korunách stromov si pohľad na prírodu môžete užiť aj zhora. 

Ak sa už do tejto časti Nemecka rozhodnete vypraviť, nezabudnite navštíviť Drážďany. Saská baroková metropola ponúka okrem iného katedrálu Najväčšej Trojice, kostol Panny Márie alebo Frauenkirche či Semperovu operu.

Tipy na dovolenku:

Hotel Ringhotel ****, 14. 9. – 15. 9., raňajky, vlastná doprava, od 51 €, viac tu

...

Tip: Dovolenka na ostrove vulkánov

Teplota vzduchu okolo tridsiatky, príjemný morský vánok a minimum turistov. Tak vyzerá septembrová dovolenka na Lanzarote, jednom z Kanárskych ostrovov. Milovníci aktívnej dovolenky ocenia aj zaujímavé cesty a trasy po ostrove. Lanzarote totiž vznikol vďaka búrlivej vulkanickej činnosti a môže vás tak prekvapiť tmavé vulkanické podložie a dramatická krajina. S tým avšak kontrastujú miestne farebné dedinky, ktoré, naopak, hýria životom. „Ak sa vyberiete na Lanzarote, nezabudnite ochutnať miestne vína. Sopečná pôda totiž hroznu veľmi svedčí a lahodné víno z Lanzarote sa teší obľube po celom svete,“ dodáva Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia, kde nájdete aj mnoho zájazdov na Kanárske ostrovy.

Tipy na dovolenku:

Sentido Lanzarote Aequora****, 7. 9. – 14. 9. , all inclusive, letecky, od 1341 €, viac tu

 

Celý článok: Najlepšie septembrové tipy, kam sa vybrať počas sviatku na výlety

informuje.com

Publikované: 09.09.2015