Tunisko sme zavrhli, Grécko nie

Z najobľúbenejších destinácií vypadlo iba Tunisko. Ostatné krajiny si vyberáme podľa ponúkaného komfortu, autobusové zájazdy sú v úzadí, cestujeme radšej letecky a do lepších hotelov.

...

"Aktuálne registrujeme zvýšený počet dotazov, či finančná situácia Grécka neohrozí kvalitu služieb tamojších hotelov. Turisti sa však návštevy Grécka nemusia obávať, hotelieri sa snažia udržať klientelu a poskytovaný servis, naopak, skvalitňujú. Návštevníkom však odporúčame, aby si na návštevu Grécka zobrali dostatočnú finančnú hotovosť,“ upozornil Ivan Šidla, marketingový manažér cestovnej agentúry Invia, ktorá je najväčším internetovým predajcom zájazdov.

...

„Z analýzy predaných zájazdov na leto 2015 vyplýva, že Slováci si na svojich dovolenkách stále častejšie dopriavajú vysoký komfort. Potvrdzuje to trojica najobľúbenejších destinácií, ktorými sú Grécko, Turecko a Egypt. Práve tieto krajiny poskytujú možnosť ubytovania v exkluzívnych rezortoch s kvalitnými službami,“ dodáva Ivan Šidla.

Analýza štatistík cestovnej agentúry Invia zhodnotila viac ako 10–tisíc zájazdov predaných na leto 2015.

Najdrahšia dovolenka nás v priemere vyjde v najobľúbenejšej destinácii, a to v Turecku. Na osobu tam minieme 676 eur. Naopak, najlacnejšie dovolenkujeme v Chorvátsku, kde za pobyt zaplatíme iba 299 eur na osobu. Takmer trištvrtina dovolenkárov si objedná all inclusive, 16 percent volí zájazd s polpenziou.

 

Celý článok: Tunisko sme zavrhli, Grécko nie

korzar.sme.sk

Publikované: 12.08.2015