Slováci majú nové "Chorvátsko". Pozrite si, kam vedú ich kroky počas dovolenky najčastejšie

Slovenskí turisti sa toto leto pri zájazdoch s cestovnou kanceláriou vyberajú za oddychom najčastejšie do Turecka. Dovolenku v tureckých letoviskách totiž preferuje 19,5 percent turistov. Vyplýva to z analýzy štatistík cestovnej agentúry Invia.sk, ktorá zhodnotila viac ako 10-tisíc zájazdov predaných na leto 2015.

"Analýza poukazuje na to, že cestovatelia najčastejšie kupujú zájazdy do Turecka, za ktoré minú v priemere 676 eur na osobu," priblížil marketingový manažér cestovnej agentúry Ivan Šidla. V rebríčku najpopulárnejších krajín nasleduje Grécko, Egypt a Chorvátsko.

Slováci pritom podľa Šidlu čoraz viac uprednostňujú na dovolenkách komfort. Celkovo 79,5 percent turistov totiž dáva prednosť leteckej doprave.

"Prevaha leteckých zájazdov korešponduje s vysokým dopytom po vzdialenejších destináciách, akými sú Turecko či Grécko," konštatoval Šidla.

V prípade stravy zasa podľa neho vedú all inclusive pobyty, ktoré si zvolilo 73 percent ľudí. Dovolenku s polpenziou si vybralo 16 percent turistov.

 

Celý článok: Slováci majú nové "Chorvátsko". Pozrite si, kam vedú ich kroky počas dovolenky najčastejšie

aktualne.atlas.sk

Publikované: 14.07.2015