5 tipov na dovolenku v Grécku: Od Akropoly až do podmorských jaskýň

Dlhé pieskové pláže, čisté more, bohatá história, vynikajúce jedlo a priateľskí ľudia. To všetko robí z Grécka jednu z najobľúbenejších destinácii.

Desiatky väčších či menších ostrovov ponúkajú neuveriteľnú rozmanitosť zážitkov. Návštevníci si tak môžu ľahko sami voliť medzi romantikou vo dvojici alebo búrlivým nočným životom s barmi a diskotékami. Ak uvažujete o návšteve Grécka počas tohtoročných prázdnin, je tu niekoľko tipov, čo by ste rozhodne nemali vynechať.

Tip: S deťmi zamierte na Hersonissos

Jedno z najstarších letovísk na ostrove Kréta Hersonissos ponúka dlhé pieskové pláže, zábavný park s využitím predovšetkým pre deti, množstvo tavierien a jednoduchú dopravu. „Hersonissos je letovisko ideálne predovšetkým pre rodiny s deťmi, keďže zaručuje, že vaše ratolesti sa nebudú ani chvíľu nudiť. Deti sa dokonca na dlhých pieskových plážach s miernym vstupom do mora môžu pohybovať samy,“ hovorí Ivan Šidla, marketingový manažér cestovnej agentúry Invia, ktorá je najväčším internetovým predajcom zájazdov. Za návštevu stojí aj múzeum v prírode, kde si môžete prehliadnuť bylinkovú záhradu alebo tradičné lisy na olivový olej a víno.

Tip: Za gréckymi delikatesami na Naxos

Ak dávate prednosť skôr pokojnej dovolenke bez množstva turistov, zvoľte často opomínaný ostrov Naxos s neobyčajne pestrou prírodou. „Hoci je Naxos najrozľahlejším ostrovom Kykladského súostrovia, zatiaľ si udržiava skôr pokojnú atmosféru. Ak teda netúžite po baroch a diskotékach, Naxos vás nadchne. Ponúka totiž nielen množstvo hôr a kopcov, ale aj zelené údolia a údajne najkrajšie pláže v Grécku,“ radí Michal Tůma z poprednej cestovnej agentúry Invia. Naxos rozhodne nadchne gurmánov. Každá dedinka na ostrove sa totiž pýši inou špecialitou. Vynechať by ste nemali dedinku Kronos v severovýchodnej časti ostrova. „V Taverna Platsa vám majiteľka osobne naservíruje svoju špecialitu – jahňacie s rajčinami, cuketový koláč a vyprážané cuketové kvety. Väčšina surovín, ktoré ochutnáte, pochádza z jej vlastnej záhradky,“ popisuje Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia, ktorá ponúka desiatky zájazdov po celom Grécku.

Celý článok: 5 tipov na dovolenku v Grécku: Od Akropoly až do podmorských jaskýň

manworld.sk

Publikované: 26.05.2015