Veľký manuál pre cestovanie s deťmi: Ako všetko naplánovať a nič nezabudnúť

S príchodom detí sa čiastočne menia aj naše zvyky. A pre prípad cestovania toto tvrdenie platí dvojnásobne. Dovtedy stačilo len kúpiť letenky alebo naštartovať auto a vyraziť. Hoci sa môže zdať, že cestovanie s deťmi je komplikované, často dokonca nereálne, opak je pravdou. Len je dôležité sa na cesty pripraviť zavčas a myslieť aj o pár krokov vpred. Cestovanie s deťmi je totiž úplne iná disciplína. A aj tu platí, že len dôkladná príprava a cvičenie robí majstra.

S prípravami začnite včas

Prípravy začínajú už v momente, kedy sa rozhodnete, že sa s deťmi chcete vydať na cesty. Samozrejme môžete najskôr kúpiť výhodné letenky a až potom riešiť zvyšok, ale tento krok je hodný už skutočného majstra. Ak s deťmi ešte len začínate cestovať, odporúčame poctivo premyslieť podobu dovolenky, teda destináciu, ubytovanie, druh dopravy a stravy. „Pri výbere vhodnej destinácie by ste mali zvážiť niekoľko vecí. V prvom rade ide o dĺžku cesty. S malými deťmi nie je vhodné absolvovať dlhé lety či niekoľko hodinovú jazdu autom. Tiež si zistite, aká je dĺžka transportu z letiska do hotelu,“ radí Ivan Šidla, marketingový manažér spoločnosti Invia, ktorá je najväčším internetovým predajcom zájazdov na Slovensku. „Pri voľbe dovolenky myslite aj na možnosť vyžitia pre deti. Ak vyrážate k moru, zvoľte si radšej lokality s piesočnými plážami a miernym vstupom do mora,“ doplnil Šidla s tým, že vhodné sú napríklad prímorské letoviská v Grécku, Taliansku, Španielsku alebo Bulharsku. Výhodou pre deti je napríklad prítomnosť ihriska, aquaparku alebo iných atrakcií. Okolie zvolenej lokality by tiež malo ponúkať zaujímavé miesta pre kratšie výlety.

V prípade, že si včas ujasníte všetky parametre dovolenky s deťmi, neváhajte s objednaním zájazdu či rezervácie ubytovania. Najzaujímavejšie ponuky sú totiž rýchlo vypredané. Pri včasnom nákupe dovolenky v takzvanom režime first minute je možné získať pobyt pre dieťa zdarma.

Celý článok: Veľký manuál pre cestovanie s deťmi: Ako všetko naplánovať a nič nezabudnúť

informuje.com

Publikované: 01.05.2015