Rozlusknite vzťah na Valentína: 5 tipov na najzaujímavejšie miesta, kde sa zasnúbiť alebo rozísť

Viete, kto ako prvý oslavoval Valentína v Československu? Bola to manželka prezidenta Masaryka, Američanka Charlotta, pretože sa nechcela obľúbeného sviatku vzdať ani mimo svoju vlasť. Lenže vojna a komunizmus jej novej tradícii príliš nepriali. Valentín si tak k nám znova hľadá cestu, a to nielen ako gýčový deň plný srdiečok, ale ako obdobie, kedy milenci robia dôležité rozhodnutia o svojej budúcnosti. A prekvapivo často to nebývajú len žiadosti o ruku, ale aj rozchody. Či už sa chcete s partnerom zasnúbiť alebo sa s ním konečne rozísť, môžete si to užiť. Vybrali sme tie najvhodnejšie miesta po celom svete, kde je možné urobiť ten dôležitý krok ďalej alebo späť vo vašom vzťahu.

Tip: Chcete o ruku požiadať originálne? Skúste potápanie

Cairns v Austrálii je jednou z najkrajších potápačských oblastí na svete. Predstavte si svoju lásku, ako pláva dokonale farebným morským svetom, narazí na zaujímavú lastúru a po otvorení v nej nájde prstienok. Ideálna kombinácia, ktorá ašpiruje na tú najromantickejšiu žiadosť o ruku všetkých dôb. „Cairns je dôležitým vstupným bodom k potápaniu vo vodách Veľkého korálového útesu, ktorý je tým najväčším na svete a je chránený UNESCO," hovorí Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia, ktorá je najväčšou internetovou cestovnou agentúrou na Slovensku a letecké zájazdy v dobe Valentína predáva. V spoločnosti najvzácnejších svetových koralov tak budú mať vaše zásnuby skutočnú váhu. „Február je pre Austrálčanov letným mesiacom, a pretože Cairns tiež býva nazývané bránou tropického austrálskeho severu, cestovatelia môžu rozhodne zabudnúť na slovenskú zimu," podotýka Ivan Šidla. Priemerné teploty tam v týchto dňoch presahujú 30 stupňov Celzia.

...

Tip: V Južnej Kórei si na svoje prídu zamilovaní aj opustení

V Južnej Kórei je Valentín pomerne novým sviatkom, aj tak tu už ale má svoju každoročnú tradíciu. Na rozdiel od zvyšku sveta sa tu oslavuje hneď trikrát. „Štrnásty február je tu vždy v réžii žien. Práve tie totiž v tento deň dávajú svojim milým darčeky v podobe sladkostí alebo kvetín. Muži sa môžu vyjadriť o mesiac neskôr, teda 14. marca na takzvaný White Day, Biely deň, kedy, naopak, oni musia zahrnúť svoju nežnejšiu polovičku darčekmi," predstavuje juhokórejské oslavy Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia. Treťou fázou je takzvaný Black Day alebo Čierny deň 14. apríla, kedy, naopak, všetci nezadaní zajedajú svoju samotu rôznymi japonskými čiernymi pokrmami. „Typické je napríklad takzvané Jajangmyeon, čo sú rezance s čiernou sójovou pastou alebo rezance s pastou z čiernych fazúľ." Nemusíte teda na dovolenku nutne vycestovať už teraz. Objednajte si letenky pokojne s predstihom na marec, ak chcete vo svojom vzťahu pokračovať, alebo na apríl, ak sa teraz rozídete a budete chcieť za nevydareným partnerstvom urobiť čiernu bodku.

 

Celý článok: Rozlusknite vzťah na Valentína: 5 tipov na najzaujímavejšie miesta, kde sa zasnúbiť alebo rozísť

cestovatel.eu

Publikované: 12.02.2015