9 najčastejšie kladených otázok pri nákupe augustovej dovolenky cez internet

Výber letnej dovolenky na internete sa stal najpopulárnejším spôsobom objednávania prázdninových cestovateľských radovánok. V priebehu vyplňovania online objednávok si však často nie sme istí niektorými postupmi či detailmi, na ktoré by sme chceli okamžite poznať konkrétne odpovede. Musíme tak ešte dlho hľadať na internete spresňujúce a aktuálne informácie, ktoré nás zbytočne okrádajú o čas. Prinášame preto odpovede na deväť najčastejšie kladených otázok, ktoré môžu turistu pri online objednávaní dovolenky napadnúť.

...

Cestovné poistenie nie je v cene zájazdu zahrnuté, ale je možné si ho objednať pri vyplňovaní objednávkového formulára zájazdu ako doplnkovú službu. „Pred odcestovaním na dovolenku je rozhodne nutnosťou sa poistiť. Cestovné zdravotné poistenie pri pobyte v cudzine chráni turistov pred rizikom spojeným s náhlym ochorením alebo úrazom," uvádza Ivan Šidla, marketingový manažér cestovnej agentúry Invia, ktorá je významným hráčom na slovenskom trhu v predaji online zájazdov. „Uzatvorením poistnej zmluvy sa tak turisti jednoducho vyhnú mnohým komplikáciám, keďže náklady spojené s liečením v cudzine môžu bez poistky spôsobiť značné starosti a finančné ťažkosti," dodáva Šidla. Cestovné poistenie nie je pre cestovateľov výraznou finančnou záťažou. V klasických dovolenkových destináciách, akými sú napríklad Grécko, Chorvátsko, Turecko či Taliansko, vyjde poistka na jeden deň od 1,10 eur.

...

Detailné pokyny k ceste odosiela cestovná agentúra hneď ako ich má k dispozícii, čo je obvykle približne 7 dní pred začiatkom zájazdu. „Ak je termín začiatku zájazdu, napríklad v prípade last minute dovoleniek, v dobe do troch dní alebo kratší od objednania, pokyny sa zasielajú obvykle obratom po spracovaní objednávky," vysvetľuje Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia, ktorá ponúka širokú škálu last minute dovoleniek po celom svete. „Aj preto je dôležité na zmluvu vždy uviesť aktuálnu emailovú adresu, telefonický kontakt a korešpondenčnú adresu, na ktorej sa momentálne daný záujemca o dovolenku zdržuje," podotýka Šidla.

...

Ak cestujeme z jednej krajiny Európskej únie do inej, priviesť si so sebou môžeme alkohol a výrobky určené k osobnej spotrebe, nie k ďalšiemu predaju. Pri množstve menšom ako 800 cigariet, 1 kg tabaku, 10 litrov destilátu, 90 litrov vína alebo 110 litrov piva nie je potrebné dokazovať, že daný tovar je k našej osobnej spotrebe. Tabakové alebo alkoholické výrobky si môžu slovenskí turisti z dovolenky mimo EÚ priviesť do hranice 200 ks cigariet alebo 250 g tabaku na fajčenie. V prípade alkoholu a alkoholických nápojov je povolený 1 liter alkoholického nápoja so skutočným obsahom liehu nad 22 % objemových alebo 2 litre alkoholických nápojov s obsahom alkoholu nanajvýš 22 % objemových, prípadne 4 litre tichého vína alebo16 litrov piva.

Celý článok: 9 najčastejšie kladených otázok pri nákupe augustovej dovolenky cez internet

cestovatel.eu

Publikované: 11.08.2013