5 dôvodov, prečo si užiť dovolenku pred sezónou

S blížiacimi sa letnými dňami začína väčšina z nás riešiť svoju dovolenku. Niektorí túžia po pokojných morských radovánkach, iných zase láka exotika a dobrodružstvo. Pravdepodobne každý si chce ale užiť svoje naplánované voľno bez preplnených pláží, státia v dlhých radov na najvyhľadávanejšie pamiatky a v príjemnom prostredí. Práve tieto výhody môže ponúknuť voľba termínu ešte pred hlavnou sezónou.

...

Vďaka skoršiemu výberu môže rodina aj pár ušetriť hneď stovky eur. „Ak sa rozhodneme vycestovať napríklad len o dva či tri týždne skôr, než začne hlavné prázdninové obdobie, môžeme na pobyte výrazne ušetriť. A to až do tridsiatich percent," hovorí Ivan Šidla, marketingový manažér cestovnej agentúry Invia.sk, ktorá je jednotkou slovenského trhu v predaji online zájazdov. „Aj cena za dopravu je priaznivejšia, či už cestujeme letecky alebo autobusom," dodáva Šidla.

...

Nezanedbateľnú časť pohodlia na cestách tvoria miesta, na ktorých zostávame. Hotely a apartmány v dobe prvých teplých mesiacov sú väčšinou ešte pred sezónou v najlepšom stave. „V zime a na jar je hlavnou náplňou práce ubytovateľov rekonštrukcia ubytovacích miest a príprava na nových zákazníkov. Prví návštevníci tak prichádzajú do čistého a pekne pripraveného prostredia," podotýka Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia.sk, ktorá ponúka širokú škálu dovoleniek pred sezónou po celom svete. „Výhodou je aj odpočinutý personál, ktorý ešte nie je unavený a vyčerpaný turistickým náporom. Venuje tak klientom stopercentný pozornosť, " hovorí Šidla.

moderna-zena.sk

Publikované: 20.05.2013