10 miest, kam vyrážajú Slováci najčastejšie na eurovíkendy

Prehliadka najkrajších metropol Európy počas niekoľkých dní. Tak by sa dala opísať stále obľúbenejšia forma výletov medzi slovenskými turistami – tzv. eurovíkendy. Tento typ zájazdov dokáže uspokojiť každého, kto túži po poznaní a zábave zároveň. Predstavíme vám desať miest, kam slovenskí turisti najradšej vyrážajú na predĺžený víkend.

Pomenovanie eurovíkend je výhradne slovenskou a českou záležitosťou, v iných jazykoch sa s ním nestretnete. Slováci ročne vycestujú na viac než pol milióna zahraničných zájazdov s dĺžkou pobytu do 4 dní. „Pre eurovíkendy je charakteristická dĺžka pobytu jednej až troch nocí. Do ceny zájazdu je zvyčajne zahrnutá doprava, ubytovanie, prípadne aj strava," uviedol Ivan Šidla, marketingový riaditeľ cestovnej agentúry Invia.sk, ktorá je najväčším online predajcom zájazdov na Slovensku. „Do tohto typu zájazdu môžu byť zahrnuté aj služby sprievodcu či vstupenky na kultúrne predstavenia. Eurovíkendy sú koncipované tak, aby mal turista možnosť čo najlepšie spoznať danú metropolu," doplnil Šidla.

...

Budapešť je mestom pikantných kulinárskych zážitkov, čardášu a výborného tokajského vína. Milovníkom kultúrneho vyžitia ponúka možnosť navštíviť 47 divadiel, 2 opery, 16 koncertných siení a viac ako 60 múzeí. Obľúbeným miestom je aj rozsiahly aquaworld v štvorhviezdičkovom hoteli na predmestí Budapešti. Cena zájazdu je v porovnaní s inými metropolami veľmi priaznivá, v priemere vás eurovíkend vyjde 160 eur. „Budapešť sa nachádza kúsok od slovenských hraníc, častá je tu preto ponuka autobusovej dopravy, ktorá nie je tak časovo a finančne nákladná," hovorí Ivan Šidla z internetovej cestovnej agentúry Invia.sk. „Vybrať si je možné aj eurovíkend s možnosťou dopravy vlastným vozidlom. Na našich stránkach si v sprievodcovi môžete vybrať zájazd podľa požadovaných parametrov, okrem dopravy aj typ stravy alebo zájazdy s rôznymi akciami," dodáva Šidla.

...

 

Rím patrí k najstarším európskym metropolám, v minulosti bol dejiskom mnohých významných udalostí a veľká história tohto „Večného mesta" na vás dýcha na každom rohu: monumentálne Koloseum, impozantná Fontana di Trevi či úžasne zachovalý Panteón z druhého storočia sú len zlomkom toho, čo môžete v Ríme uvidieť. „Okrem spoznávania pamätihodností tu ľudia často cestujú aj kvôli sídlu pápežskej stolice. Počas kresťanských sviatkov, najmä počas Veľkej noci, je záujem o zájazdy do Ríma tradične vyšší," informoval Ivan Šidla z internetovej cestovnej agentúry Invia.sk. „Pokiaľ si chcete prehliadnuť Rím v pokoji, odporúčame vybrať si termín mimo tradičných kresťanských sviatkov," dodáva Šidla. Ak využijete dopravu autobusom, zaplatíte za eurovíkend strávený v sídle kresťanstva približne 230 eur. Letecká doprava zájazd predraží na 320 eur.

 

Celý článok: 10 miest, kam vyrážajú Slováci najčastejšie na eurovíkendy

 

cestovatel.eu

Publikované: 29.03.2012