Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Ktorý z Kanárskych ostrovov je pre vás tým pravým?

Tiež sa vám nad fotografiami z Kanárskych ostrovov zastavuje dych? Máte chuť čo najskôr sa zbaliť a vidieť tú krásu na vlastné oči? Našťastie sú už Kanárske ostrovy pomerne dostupné, a tak nie je problém túto španielsku destináciu navštíviť. Snáď každý, kto sa rozhodne túto dovolenku podniknúť, sa veľmi rýchlo zasekne na zásadnej otázke: Na ktorý z Kanárskych ostrovov vyraziť? 

Súostrovie, ktoré leží asi 100 km od severozápadného pobrežia Afriky sa skladá z celkom 13 ostrovov. Turisticky najobľúbenejšia je štvorica ostrovov Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura a Lanzarote; stále väčšej obľube sa ale začínajú tešiť aj ostrovy La Palma, La Gomera a El Hierro.

O Kanárskych ostrovoch sa hovorí, že čo ostrov, to jeden unikátny svet. V ktorom z nasledujúcich „svetov“ by ste chceli dovolenku stráviť vy?

Fuerteventura: Pre nadšencov pláží

Ak si svoju ideálnu dovolenku predstavujete na plážovom lehátku a s koktejlom v ruke, Fuerteventura je vaša destinácia! V porovnaní s inými ostrovmi nie je tak hornatá a všetky jej prednosti sa skrývajú na jej pobreží.  Dlhánske kilometre bieleho piesku, ktoré omýva priezračná modrá voda Atlantického oceánu, sú perfektnou voľbou pre vyznávačov všetkých plážových radovánok vrátane vodných športov.

Gran Canaria: Pre objaviteľov

Aj Gran Canaria, je – podobne ako Fuerteventura – obľúbená pre svoje nádherné pláže so zlatým pieskom. No v prípade tohto ostrova by bola obrovská škoda ostať iba na pláži. Jeho vnútrozemie totiž zdobia prekrásne vulkanické scenérie, ktoré priam nabádajú na pešiu turistiku či výlet na bicykloch. V okolí Maspalomas na juhu ostrova to zas medzi obrovskými piesočnými dunami vyzerá ako na ďalekej Sahare.

Tenerife: Pre každého niečo

Ak ste milovníkom nádherných pláží, ale zároveň si neviete svoju dovolenku predstaviť iba na lehátku pri mori, navštívte Tenerife! Tento najväčší z Kanárskych ostrovov láka nielen na svoje prekrásne pláže z bieleho aj tmavého piesku, ale tiež na svoje hornaté vnútrozemie. Práve na Tenerife leží vôbec najkrajšia hora celého Španielska Pico del Teide, ktorá dosahuje výšku obdivuhodných 3 718 m n. m. Dostatok skvelej zábavy si užijete v baroch na Playa de las Americas a vášeň k histórií zas ukojíte pri starodávnych vykopávkach či pyramídach Güímar.

Lanzarote: Ako na inej planéte

Už ste sa nádherných pláží s bielym pieskom a tyrkysovým morom „napozerali dosť“? Skúste zmenu! Na Lanzarote si budete kvôli absolútne unikátnemu rázu krajiny naozaj pripadať ako na inej planéte. Tento ostrov, ktorý svoju vulkanickú minulosť zaprie iba naozaj ťažko, je charakteristický pobrežím s čiernym pieskom a vnútrozemím s úchvatnou mesačnou krajinou. Ochudobnení tu počas vašej dovolenky nebudete ani o krásne plážové rezorty či letoviská s pestrým nočným životom.

La Gomera: Raj pre pešiu turistiku

Ak nie ste zrovna milovníkom pláží ale práve naopak vás to ťahá skôr do hôr, navštívte La Gomeru! Skromný počet pláží vám úplne vynahradí mnoho turistických chodníkov, ktorých najvyššie body poskytnú úchvatné pohľady na ostrov a jeho okolie. Vďaka zanedbateľnému množstvu turistov si La Gomeru obľúbia všetci, ktorí vyhľadávajú pokoj.

El Hierro: Skrytý svet s drsnou prírodou

Pokiaľ túžite po skutočnou dobrodružstve, zamierte na El Hierro. Tento ostrov sa vyznačuje naozaj dramatickou krajinou so strmými útesmi, lávovými poliami, vysokými horami a nádherným podmorským svetom. Vďaka absencii jediného prázdninového rezortu si na El hierro užijete skutočne božský pokoj.

La Palma: Zelený raj

Prezývať tento ostrov „La isla bonita“, v preklade „krásny ostrov“, nie je vôbec prehnané. La Palma leží na úplnom severozápade celého súostrovia a vďaka svojej nádhere – a doposiaľ takmer nedotknutej prírode – bol vyhlásený za svetovú biosférickú rezerváciu UNESCO. La Palmu si zamiluje každý, kto túži objavovať nekonečnú zeleň miestnych pralesov, nehostinnosť sopečnej krajiny aj dávnu históriu ostrova.

 

26.07.2017 Leona Tomšů

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.