Zájazd do

Vila Marin

Hodnotenie: 0/5

Chorvátsko, Ostrov Pag, Novalja

Zdieľať
Dajte nám ešte chvíľku, prosím,
overujeme dostupnosť a ceny.

privát Marin

Poloha

150 m od centra mesta, 70 m najbližší obchod a 30 m od najbližšej reštaurácie

Popis a pláž

200 m od najbližšej pláže, pláž štrková

Ubytovanie

APP/4 - prízemie, povrch apartmánu 40 m2 , 1 spálňa s manželskou posteľou, 1 spálňa s oddelenými lôžkami, kuchyňa s obývacou časťou, kúpelňa so sprchovacím kútom, terasaAPP/4 - prízemie, povrch apartmánu 40 m2 , 1 spálňa s manželskou posteľou, 1 spálňa s oddelenými lôžkami, kuchyňa s obývacou časťou, 2 kúpelne so sprchovacím kútom, terasaAPP/4+1 - 2. poschodie, povrch apartmánu 53 m2 , 2 spálne s oddelenými lôžkami, kuchyňa s obývacou časťou a 1 prístelkou, kúpelňa so sprchovacím kútom, terasaAPP/2+2 - prízemie, povrch apartmánu 35 m2 , 1 spálňa s manželskou posteľou, kuchyňa s obývacou časťou a 2 prístelkami, kúpelňa so sprchovacím kútom, terasa

Vybavenie

gril, klimatizácia, internet - ZDARMA, možnosť domáceho zvieraťa za poplatok 3 €/deň - Platba na mieste

Strava

bez stravy, možnosť varenia

Služby Plus

tenisové kurty 1 km, prenájom bicyklov 100 m, potápačský klub 1 km, múzeum/galéria 500 m, diskotéka 400 m


Informácie o hoteli

Vyberte si termín

Destinácie

Popis

Sústreďuje azda najvzácnejšie kultúrne dedičstvo zo všetkých zadarských ostrovov a zároveň je najväčším z nich. S pevninou je spojený mostom so starobylou strážnou vežou. Vďaka prudko vanúcemu vetru sa z väčšiny ostrova stala holá a kamenistá pustina, na niektorých miestach však nájdeme aj machové porasty, v západnej časti sú bežné aj borovice. Aj napriek pomerne nehostinným a pre poľnohospodárstvo nie práve výhodným podmienkam, sa miestnym obyvateľom darí pestovať víno, ovocie a predovšetkým olivy na severnom polostrove Lun. Ostrov býva tiež nazývaný ostrovom soli, syru a krajky. Najznámejším a veľmi lahodným syrom je pažský syr, do výrobní ktorého môžete priamo zavítať a vidieť na vlastné oči, ako sa táto špecialita pripravuje. Okrem syra sa tu vyplatí ochutnať aj skvelé jahňacie mäso, považované za najlepšie v celom Jadrane. Soľ sa z miestnych slaných jazierok získavala už od staroveku, čo bolo neskôr nahradené modernejším spôsobom - oparovaním priamo morskej vody. O tom, že soľ je tu nad zlato, svedčí hlavne fakt, že soľ z tohto ostrova činí 2/3 celkovej chorvátskej produkcie. 

V minulosti bola celá oblasť postihnutá ničivým zemetrasením, pri ktorom sa do mora prepadlo celé rímske mesto Cissa, ktorého zvyšky sú dodnes viditeľné na dne mora. Na historickom jadre Pagu sa neodmysliteľne podpísala ruka slávneho chorvátskeho architekta Jurja Dalmatinca. Nájdeme tu pravidelné ulice, ktorých vznik sa datuje do 15. storočia. Snáď najväčšou dominantou v centre je kostol Nanebovzatia Panny Márie z rovnakého obdobia. Inak ostrov ponúka skôr pokojnejšiu dovolenku, ktorá je vhodná pre ozajstnú relaxáciu a odpočinok.

Počasie

Vhodné mesiace na dovolenku v tejto destinácii

  • Najlepší
  • Dobrý
  • Nízka sezóna
  1. Január
  2. Február
  3. Marec
  4. Apríl
  5. Máj
  6. Jún
  7. Júl
  8. August
  9. September
  10. Október
  11. November
  12. December

Ďalšie zájazdy, ktoré by vás mohli zaujať