Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Tajné miesta v Grécku, ktoré musíte vidieť

Objavujte tajné miesta v Grécku!

Objavujte tajné miesta v Grécku! Shutterstock

Grécko patrí k najobľúbenejším destináciám pre letnú dovolenku. A prečo vlastne? Je to skvelým gréckym jedlom ako sú tzatziki, souvlaki či plnené vinné listy? Alebo na cestovateľov pôsobí kúzlo starodávnych pamiatok s ľubozvučnými menami (Delfy, kláštory Meteora alebo palác Knossos)?  A k tomu rozprávkové pláže a vlniace sa azúrové more... Až sa nabudúce vydáte do Grécka, nezabudnite okrem vyhlásených atrakcií navštíviť nasledujúce miesta, rozhodne nebudete ľutovať!

Diovo oko, Thassos

Diovo oko, Thassos

Diovo oko, Thassos shutterstock

Thassos je krásny zelený ostrov, bájny úkryt sirén. Práve tu nájdete prírodné jazierko Giola alebo aj Diovo oko naplnené morskou vodou, ktorá sa sem dostáva pri príboji z mora. Nachádza sa v skalách za dedinkou Astris (neďaleko mesta Limenaria v severnej časti ostrova). Rozhodne si vezmite na cestu pevnejšie topánky a pri zostupe do jazierka pozor na ostré hrany! 

Vyberte si zájazd do Grécka

Prasonisi, Rhodos

Prasonisi, Rhodos

Prasonisi, Rhodos shutterstock

Už ste počuli, že sa u jedného gréckeho ostrova stretávajú dve moria, ktoré majú odlišnú farbu? Rhodos vás uchváti nielen prekrásnymi plážami a priezračným morom. Jednou z najväčších tunajších prírodných zaujímavostí je pláž Prasonisi na najjužnejšom cípe ostrova. Z pevniny sa tu vinie pruh tekutého piesku, ktorý vytvára 3 km dlhú pieskovú pláž. Západnú časť malého polostrova omýva Egejské more, východnú zas Stredozemné, ktoré je výrazne modrejšie. Vďaka inému sfarbeniu je spojenie dvoch morí vidieť úplne zreteľne. Na Prasonisi výdatne fúka, a tak sa tu môžete kochať umom kitesurferov.

Tajomstvo dlhovekosti odhalené: 5 lokalít, kde žijú storoční mladíci a mladice

Prečítajte si aj:

Tajomstvo dlhovekosti odhalené: 5 lokalít, kde žijú storoční mladíci a mladice

Modrá jaskyňa, Zakynthos

Modrá jaskyňa, Zakynthos

Modrá jaskyňa, Zakynthos shutterstock

Modrá jaskyňa patrí k najkrajším prírodným zaujímavostiam ostrova Zakynthos. Je to rozsiahly komplex, ktorý turistov láka na neskutočne modrú farbu. Vplyvom lomu slnečného svetla sa totiž voda farbí do tyrkysovej a nádherne sa trbliece. Potápanie a kúpanie v jaskyniach je veľmi populárne. K Modrej jaskyni sa dostanete loďou z prístavu Agios Nikolaos. Väčšinou sú tieto lodné výlety spojené aj so slávnou plážou Navagio.

Cestujte bez obáv: Nové pripoistenie vás ochráni pred problémami s Covid-19

Agios Fokas, Kos

Agios Fokas, Kos

Agios Fokas, Kos shutterstock

V neveľkom turistickom stredisku Agios Fokas nájdete krásne pláže, útulne taverny, ale aj kúpele Empros thermes. Vplyvom sopečnej aktivity tu vyvierajú horúce podzemné pramene, ktoré vtekajú do morského prírodného jazierka tvoreného malými skalami. Teplota prameňov dosahuje až 50°C. Sú slané, bez zápachu a úplne číre. Naopak v kúpeľoch vyvierajú sírne pramene, ktoré majú veľmi pozitívne účinky na pokožku a zmierňujú aj kožné problémy.

Dovolenka v Grécku

Nikea, Nisyros

Nikea, Nisyros

Nikea, Nisyros shutterstock

Nikea je malinká dedinka s typickými bielymi domčekmi, ktoré sa rozprestierajú na okraji kráteru Stefanos. Táto sopka je jeden z mála stále aktívnych vulkánov v Grécku. Jej kráter je najväčším lákadlom ostrova, a tak vás asi neprekvapí, že až na samotné dno kráteru vedú cesty. A vo vnútri je to naozaj zaujímavé divadlo! Steny kráteru hrajú oranžovou, bielou a žltou farbou a zo zeme vychádzajú horúce plyny zapáchajúce sírou. Pozor na to, aby ste nešliapli do horúceho kráteru a aj na pavúky! Na ostrovček sa dostanete loďou z ostrova Kos.

Jaskyňa Melissani, Kefalónia

Jaskyňa Melissani, Kefalónia

Jaskyňa Melissani, Kefalónia shutterstock

Vydajte sa do podzemného sveta Kefalónie a nechajte viesť svoje kroky k jaskyni nýmf, k najkrajšej prírodnej scenérii ostrova. Vo vnútri jaskyne Melissani sa nachádza podzemné jazero s malým ostrovčekom, ktoré bolo v dobe Mykén vyhľadávanou svätyňou. Časť vápencového stropu sa prepadla a prenikajúce slnko vytvára nádhernú paletu farieb. Voda meniaca odtiene modrej v závislosti na polohe slnka, medovo hnedé steny a množstvo kvapľov vás rozhodne uchvátia. Do vnútra jaskyne sa dostanete na lodičkách.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.