Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Predĺžte si leto! Kam na dovolenku v septembri 2022?

Predĺžte si leto!

Predĺžte si leto! Shutterstock

Máte pocit, že tohtoročné leto sa skončilo akosi prirýchlo a septembrové počasie Vás príliš neohúrilo? Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi a užite si babie leto tak, ako ho máte najradšej.

Grécko

Pláž na ostrove Naxos, Grécko

Pláž na ostrove Naxos, Grécko Shutterstock

Chcete preskúmať luxusné plážové letoviská, zabudnuté ostrovčeky, blankytne modré more, živú históriu alebo si posedieť pri pohári skvelého červeného vína? September sa v Grécku nesie v znamení teplého mora, nádherného počasia, príjemne vyľudnených pláží i historických pamiatok. Zaujímate sa o histórii? Potom zamierte na Krétu, kde vám dozaista okúzli palác Knossos alebo starobylé centrum mesta Chania. Dokonale fotogenické pláže a neskrotnú prírodu si užijete na ostrove Kefalonia, minimalisticky strohá krajina s oslnivo bielymi domčekmi a azúrovo modrým morom vás privíta na ostrove Mykonos a pravú grécku pohostinnosť zažijete na ostrove Naxos. Thassos s dlhými piesočnatými plážami a pozvoľným vstupom do mora je ako stvorený na pohodovú rodinnú dovolenku.

Zájazdy do Grécka

Tunisko

Brána Sahary, Douz, Tunisko

Brána Sahary, Douz, Tunisko Shutterstock

Prechádzka krivolakými uličkami malebného mestečka Sidi Bou Said, známeho svojimi modrobielymi domčekmi, ktoré ležia len 20 kilometrov od hlavného mesta Tunisu, je príjemným spestrením dovolenky v tejto obľúbenej severoafrickej krajine. Len 70 km od známeho turistického letoviska Sousse leží sväté mesto Islamu Kairouan (UNESCO). Práve tu možno vidieť veľkú mešitu Zaouia de Sidi Sabab s priestranným nádvorím, vysokou vežou i starou časťou mesta, pripomínajúcu dávny Babylon. Zvedavým cestovateľom otvára svoje brány najväčšia púšť sveta. Práve september je ideálnym obdobím na výpravu do Sahary. V meste Douz, prezývanom brána Sahary, si môžete prenajať ťavy a vypraviť sa v ústrety dobrodružstvu pozdĺž datľových hájov.

Zájazdy do Tuniska

Turecko

Záliv Turunc v Marmaris, Turecko

Záliv Turunc v Marmaris, Turecko Shutterstock

Rozprávkovo krásne pláže a nádherné hotely ako stvorené pre vaše neskoro letné dobrodružstvo. Najväčšou prednosťou Turecka je očarujúce pobrežie, špičkové all inclusive rezorty s prvotriednou gastronómiou a množstvo zábavy pre deti i dospelých. Delfinária, aqua parky, strediská vodných športov i hotelové športoviská priamo nabádajú k stráveniu aktívnej rodinnej dovolenky. Skutočné kúzlo Turecka spoznáte počas prehliadky miestnych trhov. Záplava kožených výrobkov, tradičnej keramiky, pestrofarebných kobercov, čerstvého ovocia, zeleniny i omamne voňajúceho korenia vám dozaista učaruje. Balzamom pre dušu aj telo je návšteva tradičných tureckých kúpeľov hammam. V Turecku nemusíte tráviť čas iba na pláži. Divoké rieky sú ako stvorené na rafting, vnútrozemie je pretkané sieťou turistických chodníkov a nevšednou krásou lákajú aj miestne jaskyne. Dobrodruhovia sa môžu vydať v ústrety diaľkam na palube jachty alebo preskúmať pestrofarebný svet pod morskou hladinou.

Zájazdy do Turecka

Bulharsko

Silistar, Bulharsko

Silistar, Bulharsko Shutterstock

Pokiaľ nechcete stráviť cestou za slnečnými lúčmi a príjemne prehriatym morom príliš veľa času v lietadle, potom je najvyšší čas zoznámiť sa s Bulharskom. Poteší vás milo domáckou atmosférou, vynikajúcou kuchyňou, pohodou prímorských letovísk i pestrou ponukou športových a zábavných aktivít. Môžete nasadnúť na bicykel a pokoriť najvyššie bulharské pohorie Rila, plaviť sa pozdĺž pobrežia, zahrať si golf, navštíviť delfinárium alebo sa pokochať jedinečnou architektúrou Starého Nesebaru či Bojanského kostola v Sofii.

Zájazdy do Bulharska

Egypt

Východ slnka, Sharm el Sheikh, Egypt

Východ slnka, Sharm el Sheikh, Egypt Shutterstock

Egyptské babie leto vie byť poriadne horúce! Priemerné denné teploty sa v turistických letoviskách pohybujú okolo 29 °C a Červené more je vyhriate na 28 °C. Celé dni sa tak môžete venovať objavovaniu krás podmorského sveta, chytaniu bronzu alebo vodným radovánkam. V letoviskách Hurghada, Sharm el Sheikh a Marsa Alam si užijete dokonalú relaxáciu v hotelových wellness centrách, kde dáte zbohom stresu aj únave. Objaviť skryté tajomstvá dávnych faraónov môžete počas plavby po Níle.

Zájazdy do Egypta

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.