Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Naojobľúbenejšie pláže Kapverdských ostrovov

Najobľúbenejšie pláže Kapverdských ostrovov

Najobľúbenejšie pláže Kapverdských ostrovov

Na rozdiel od iných prázdninových destinácií sa Kapverdy nachádzajú v turistickej pozornosti len krátku dobu, a tak sú ešte pomerne neobjavené. Ponúkajú desať ostrovov, niektoré vcelku vzdialené, avšak rozmanité. Sú preto schopné uspokojiť rozličné potreby mnohých turistov, najmä tých, ktorí hľadajú únik od ruchu mesta na plážach. Pre všetkých milovníkov pláží preto prinášame sedem najobľúbenejších, na ktorých môžete v kľude relaxovať a užívať si teplé africké slnečné lúče alebo si vyskúšať nejaké vodné športy.

1. Santa Maria, Sal

Santa Maria, Sal

Santa Maria, Sal

Pláž Santa Maria sa nachádza na juhu Salu, najrozvinutejšieho ostrova Kapverd. Dlhý pás zlatého piesku je obľúbeným miestom pre tých, ktorí túžia polihovať v slnečných lúčoch, ale aj pre nadšencov vodných športov, najmä surfovania a windsurfingu. S farebnými rybárskymi loďami pozdĺž pobrežia, mólom, plážovými barmi a nádherne modrou plytkou vodou je Santa Maria skutočným rajom.

Objavte kúzlo Kapverdov

2. Santa Monica, Boa Vista

Santa Monica, Boa Vista

Santa Monica, Boa Vista

Santa Monica na juhozápade ostrova Boa Vista sa pokladá za najkrajšiu pláž Kapverd. Dôvody je ľahké pochopiť. Predstavuje ideálne miesto na únik od všetkého negatívneho, pretože sa tiahne do ďaleka celých 9 km. Biely jemný piesok je perfektný na dlú romantickú prechádzku pri západe slnka. Počas dňa si tu môžete oddýchnuť a užívať si osviežujúcu azúrovú vodu.

7 dôvodov, prečo navštíviť Kapverdské ostrovy

Prečítajte si aj:

7 dôvodov, prečo navštíviť Kapverdské ostrovy

3. Praia de Chaves, Boa Vista

Praia de Chaves, Boa Vista

Praia de Chaves, Boa Vista

Ak sa zastavíte na pláži Praia de Chaves, budete si môcť vychutnať takmer púštnu atmosféru vďaka pôsobivým piesočným dunám. Možno si budete dokonca pripadať ako jediná osoba na planéte so všetkým tým pieskom (5,6 km) naokolo. Pokiaľ vyhľadávate blažené ticho a pohodu, potom je táto pláž presne pre vás. Pozdĺž pobrežia na západe ostrova nájdete roztrúsených len niekoľko hotelov, z ktorých jeden je Iberostar Club Boa Vista, all inclusive hotel, kde sa môžete prebúdzať za zvukov vĺn jemne prekrývajúcich breh. Znie to ako raj? Aby nie!

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné zdravotné poistenie

4. São Pedro, São Vicente

São Pedro, São Vicente

São Pedro, São Vicente

Skvelý zážitok pre adrenalínových nadšencov a milovníkov vodných športov prinesie pláž São Pedro, pravdepodobne jedna z najlepších pláží pre windsurfing na svete. Výhľady z pobrežia na zoskupenia sopečných hornín okolo zlatého piesku a impozantné hory v pozadí potešia nejedno oko.

5. Laginha, Mindelo, São Vicente

Laginha, Mindelo, São Vicente

Laginha, Mindelo, São Vicente

Úsek práškového bieleho piesku, zaguľateného trblietavými tyrkysovými vodami do tvaru mesiaca, vás pri návšteve pláže Laginha v prístavnom meste Mindelo rozhodne nesklame. Pekný plážový bar Kalimba tu podáva chutné občerstvenie a nápoje. Ak vás neuspokojí piesok a more, môžete si za jasného dňa dopriať pohľad na tajomné hory druhého najväčšieho ostrova Kapverd, Santo Antão.

Dodajme, že za návštevu stojí tiež samo Mindelo, druhé najväčšie mesto Kapverdských ostrovov a hlavné miesto diania na ostrove São Vicente. V tomto kultúrnom centre, preslávenom predovšetkým veľkým karnevalom, sa zdržiava množstvo umelcov a muzikantov, z ktorých mnohí vystupujú v baroch a reštauráciách.

6. Ponta Preta, Murdeira, Sal

Ponta Preta, Murdeira, Sal

Ponta Preta, Murdeira, Sal

Za jednu z najkrajších pláží ostrova Sal býva považovaná aj Ponta Preta ležiaca asi 30 minút pešo od hotela Melia Dunas. Môžete si tu dopriať pokojnú prechádzku po príjemnom mäkkom piesku, posedieť v miestnej plážovej reštaurácii a kochať sa výhľadom na priezračné more, opaľovať sa, šnorchlovať alebo schytiť dosku a ísť si zasurfovať.

Cenovo dostupná exotika: 6 tipov kam vyraziť v zime za slnkom

Prečítajte si aj:

Cenovo dostupná exotika: 6 tipov kam vyraziť v zime za slnkom

7. Tarrafal, Santiago

Tarrafal, Santiago

Tarrafal, Santiago

Prekrásnou plážou s kokosovými palmami sa môže pochváliť dedinka Tarrafal na Santiagu, najväčšom a najjužnejšie položenom ostrove Kapverd. Nielen turisti, ale aj miestni obyvatelia sa sem schádzajú za relaxom a kúpaním sa v krištáľovo čistých vodách Atlantiku. Pod palmami stoja bungalovy, ktoré je možné si prenajať napríklad na celý týždeň. Pláž Tarrafal býva právom označovaná za najkrajšiu na ostrove Santiago.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.