Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie tuniské pláže

Najkrajšie tuniské pláže

Najkrajšie tuniské pláže

Tunisko je jednou z najobľúbenejších dovolenkových destinácií. Veľkou mierou k tomu prispieva príjemná klíma s veľkým počtom slnečných dní, vynikajúca kuchyňa, priateľskí ľudia aj dobrá úroveň poskytovaných služieb. Tým najdôležitejším meradlom sú ale krásne pláže. Bývajú často dlhé aj niekoľko desiatok kilometrov a do mora sa zvažujú len veľmi pozvoľna. Jemný zlatistý či biely piesok ocenia predovšetkým deti, ktorým poskytne nevyčerpateľný zdroj stavebného materiálu.

Väčšina privátnych pláží, patriacich k hotelovým rezortom, leží mimo rušných letovísk. To poskytuje záruku precízne uprataného piesku, lehátok so slnečníkmi i čistého mora. Verejné pláže využívajú hojne miestni obyvatelia na kúpanie, športovanie aj veľmi obľúbené grilovanie. Môžete tu nasať trochu tradičnej atmosféry. Len musíte prižmúriť oči - na upratovanie po rušných večierkoch zvyčajne veľa času nezostáva. Samostatnou kapitolou sú opustené plážičky, ležiace mimo rušných letovísk aj hotelových rezortov. Tam sa dá zažiť naozajstná romantika bez davov turistov. Nezabudnite si slnečník a desiatu. Tunisko je veľmi tolerantnou krajinou s pochopením pre rozmary zahraničných turistov, napriek tomu sa ženám neodporúča opaľovanie bez vrchného dielu plaviek. Na tuniských plážach môžete zažiť aj trochu adrenalínu, ak využijete ponuky niektorého z mnohých stredísk vodných športov. Jazdy na banánoch, vodných skútroch, katamarány či paragliding patrí k obľúbeným kratochvíľam. Pre tých menej odvážnych môžem odporučiť prechádzku pozdĺž pobrežia na ťavách či koňoch. Poďme sa spoločne pozrieť na tie najkrajšie z tuniských pláží.

Mahdia

Obľúbené letovisko Mahdia sa nachádza 150 km na juh od hlavného mesta a miestne pláže sú považované za jedny z najkrajších v krajine. Takmer 6 km dlhé pobrežie je pokryté jemným svetlým pieskom a pozvoľný vstup do mora poteší predovšetkým rodiny s malými deťmi. Tešiť sa môžete na širokú ponuku vodných športov aj pokojnú atmosféru.

Mahdia

Mahdia

Salakta

Malebné prístavné mestečko, ležiace len 15 km od Mahdie sa okrem bohatej histórie môže pýšiť aj romantickou piesčitou plážou, lemovanou divokými skaliskami. Skúste ju navštíviť a určite nebudete ľutovať. Pre mňa je táto pláž dokonalou oázou pokoja.

Salakta

Salakta

Tabarka

Jediná oblasť Tuniska, kde je pobrežie trochu odlišné je sever. Letovisko Tabarka zaujme najmä veľkým množstvom zelene i kopcovitým terénom. Piesočné pláže sa tu striedajú so skalnatými útesmi. Priezračne čisté more je domovom mnohých druhov rýb i ďalších živočíchov. Ide tak o jedno z mála tuniských letovísk zasľúbených potápaniu. Oproti iným stredomorským destináciám je potápanie v Tabarke pomerne lacné. Celodenný výlet s 5 ponormi vyjde na 80 - 90 EUR.

Potápanie v Tabarke

Potápanie v Tabarke

Sousse

Uprostred olivových hájov a ovocných sadov leží perla tuniského pobrežia - letovisko Sousse. Pulzujúce mesto lemuje 6 km dlhá, široká piesočnatá pláž z veľkej časti pokrytá hotelovými ležadlami a slnečníkmi. Zabaviť sa môžete v niektorom z plážových barov. K dispozícii sú aj strediská vodných športov.

Sousse

Sousse

Bizerte

Najsevernejšie položené mesto Tuniska zaujme vďaka krásnemu starobylému prístavu. Mestské pláže pokrýva hrubší zlatistý piesok. Skutočný skvost sa nachádza niekoľko kilometrov za mestom. známa Raf Raf Beach ležiaca juhovýchode od Bizerty je ukrytá medzi vysokými kopcami. Už cesta na pláž je pomerne dobrodružná. Tešiť sa môžete na priezračne čisté more, piesčitú zátoku aj skaliská dodávajúce pláži istú dramatickosť. Určite si nezabudnite pribaliť šnorchel.

Bizerte

Bizerte Slim Alileche

Ostrov Djerba

Známy ostrov Djerba, ležiaci na juhu Tuniska láka 320 slnečnými dňami v roku i množstvom krásnych pláží. Najznámejšia a najnavštevovanejšia je pláž Sidi Mahrez lemovaná luxusnými rezortmi. Veľmi fotogenická je tiež pláž Sidi Yati s výhľadom na 75 metrov vysoký maják Taguermess, vo farbách tuniskej vlajky.

Ostrov Djerba

Ostrov Djerba

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.