Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže Srí Lanky

Najkrajšie pláže Srí Lanky

Najkrajšie pláže Srí Lanky

Dovolenka na ostrove Srí Lanka môže priniesť množstvo nevšedných zážitkov, ako je prechádzka po rozľahlých čajovníkových plantážach, jazda na slonovi, alebo trebárs leňošenie na nádherných pieskových plážach. Zaujíma vás, ktoré patria k najkrajším a najobľúbenejším?

1. Beruwala & Bentota

Dlhá piesková pláž Beruwala patrí bezpochýb k najkrajším na Srí Lanke. Je lemovaná palmami a predstavuje ideálny priestor pre rodiny s deťmi, keďže tunajšia voda je veľmi plytká. Leží blízko hlavného mesta Kolomba (asi 2 hodiny jazdy autom). Najlepší čas na jej návštevu nastáva medzi októbrom a polovicou apríla. Turisti, ktorí hľadajú pokojnú oázu ďaleko od ruchu mesta, budú potešení plážou Bentota.

Pláž Bentota, Srí Lanka

Pláž Bentota, Srí Lanka

2. Hikkaduwa

Populárna je aj Hikkaduwa nachádzajúca sa 100 km južne od Kolomba. Predovšetkým počas sezóny je skvelou plážou pre milovníkov večierkov, keďže v okolí sa nachádza množstvo klubov a barov. Staňte sa súčasťou miestnej komunity pri oslave Hikkaduwa Beach Festivalu. Neďaleký útes môže poslúžiť ako perfektné miesto nadšencom šnorchlovania. Vydajte sa na výlet loďou so skleneným dnom a pozorujte podvodný život v jedinečnom koralovom útočisku. Pláž sľubuje nedotknuté prírodné krásy a zároveň relaxáciu pre telo aj dušu.

Pláž Hikkaduwa, Srí Lanka

Pláž Hikkaduwa, Srí Lanka

3. Unawatuna & Galle

Mesto Galle na juhu s apokladá za najkrajšie na Srí Lanke. Stará časť a pevnosť sú súčasťou svetového dedičstva UNESCO a rozhodne stoja za videnie, rovnako ako pastelovo sfarbené domy s drevenými terasami a malé obchodíky predavajúce šperky. Z hradieb si naviac užijete kúzelný výhľad na more a môžete pozorovať aj korytnačky. Pláž Unawatuna leží neďaleko mesta, ponúka tak možnosť spojiť oddychovú dovolenku s návštevou kultúrnych pamiatok. Samo Galle príliš pekné pláže nemá, ale Unawatuna vás určite nesklame.

Pláž Unawatuna, Srí Lanka

Pláž Unawatuna, Srí Lanka

4. Mirissa

Menej turistická pláž Mirissa je najjužnejšia a omnoho pokojnejšia než Unawatuna. Prináša pritom nádherné západy slnka a piesok plný krásnych mušiel aj kameňov. Väčšina návštevníkov sem však prichádza kvôli pozorovaniu veľrýb. Expedíciu je väčšinou možné zarezervovať priamo v mieste ubytovania. Vo večerných hodinách môžete sledovať skúsených rybárov pri práci pri skalách.

Pláž Mirissa, Srí Lanka

Pláž Mirissa, Srí Lanka

5. Yala

Drsná pláž Yala je na našom zozname jediná, kde sa nesmie plávať kvôli nebezpečným prúdom. Avšak nejde jej uprieť, že pre prípadnú romantickú prechádzku je úplne dokonalá. Prejdite s apieskom a pozorujte vzrušujúcu silu vody. Naviac hneď vedľa môžete vyraziť na safari a uvidieť slony, krokodílov alebo trebárs leopardov. Obrovský park, pôsobivý aj vďaka peknej krajine, je hlavným dôvodom k návšteve Yaly.

Pláž Yala, Srí Lanka

Pláž Yala, Srí Lanka

6. Záliv Arugam

Arugam Bay na východnom pobreží je ako stvorený pre surfárov, ale aj obyčajné kúpanie je tu príjemné. Až s ním skončíte, môžete si oddýchnuť v tieni paliem. Keďže sa jedná o prevažne moslimskú oblasť, ženy by tu mali nosiť dlhé oblečenie. Čo sa týka cien, je okolie zálivu omnoho drahšie než pláže na západnom pobreží. Modrá voda však poskytuje dostatok možností pre rybolov a fotografovanie pod hladinou.

Záliv Arugam, Srí Lanka

Záliv Arugam, Srí Lanka

7. Uppuveli, Nilaveli & Trincomalee

Pláž Uppuveli na okraji Trincomalee ponúka široký pás piesku, v ktorého blízkosti stojí mnoho rezortov a hotelov. Ak sa vám podarí vstať ráno dostatočne skoro, budete odmenení krásnym východom slnka. Nilaveli sa nachádza o niečo ďalej, a preto je omnoho pokojnejšia. Z oboch pláži je možné vyraziť na ostrov Pigeon, ktorého koralový útes je považovaný za skutočný raj pre fanúšikov šnorchlovania. V tomto smere ide možno o najlepšie miesto na Srí Lanke. Možno tu pozorovať aj pestrú škálu exotických zvierat.

Pláž Uppuveli, Srí Lanka

Pláž Uppuveli, Srí Lanka

8. Negombo

Negombo je jedna z najznámejších pláži Srí Lanky, keďže leží veľmi blízko letiska. Tým pádom ju navštevuje mnoho zahraničných turistov. Modrá lagúna je najvhodnejším miestom k pozorovaniu vtákov a jej pokojné vody zaručujú vynikajúce podmienky pre potápanie a šnorchlovanie. Mesto Negombo vykazuje vo svojej architektúre holandský vplyv a je nevyhnutnou zástavkou pri vašej ceste po Srí Lanke.

Pláž Negombo, Srí Lanka

Pláž Negombo, Srí Lanka

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.