Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kúzelná brána do západnej Afriky: Prečo by ste mali navštíviť Senegal

Nie nadarmo sa o Senegale hovorí ako o perle západnej Afriky. Či už budete objavovať pulzujúci Dakar, bujnú džungľu alebo tropické mangrovové porasty v Casamance, rozhodne Vás to bude baviť. Táto krajina ktorá je vzdialená len sedem hodín letu z Bratislavy, ponúka množstvo možnosti pre každý rozpočet a nadchne milovníkov prírody aj histórie. Potrebujete vedieť viac dôvodov, prečo vyraziť pravé sem? Potom čítajte ďalej!

Až do koloniálnych čias

Shutterstock

Pri prechádzke farebnými uličkami Saint-Louis sa budete cítiť, akoby ste sa vrátili v čase. Mesto leží 160 km severne od Dakaru a jeho centrum sa nachádza na malom ostrove na rieke Senegal. Akoby sa ocitol v inej ére, očarí vás svojou koloniálnou architektúrou, ktorá si dokonca vyslúžila miesto na zozname svetového dedičstva UNESCO. Uvoľnenú atmosféru a živú miestnu kultúru si zaručene zamilujete. Výlet do Saint-Louis môžete spojiť aj s návštevou okolitých národných parkov, kde môžete pozorovať exotické vtáky, opice a korytnačky.

Cenovo dostupná exotika: 6 tipov kam vyraziť v zime za slnkom

Prečítajte si aj:

Cenovo dostupná exotika: 6 tipov kam vyraziť v zime za slnkom

Goree s temnou minulosťou

Shutterstock

Poldenný výlet na malebný ostrov Goree, vzdialený len 20 minút trajektom, poskytuje dôležitý pohľad na pochmúrnu históriu kontinentu. Goree bolo kedysi dôležitým pobrežným centrom transatlantického obchodu s otrokmi. Vystúpte na pevnosť Castel a vychutnajte si výhľad na Dakar. V pestrých uliciach ostrova nejazdia autá, takže môžete obdivovať koloniálnu architektúru. Na pláži vás poteší niekoľko príjemných reštaurácií.

Objevujte s nami Senegal

Divotvorné ružové jazero

Shutterstock

Pri pohľade na senegalské jazero Retba pochopíte, prečo by podľa mnohých ľudí malo byť na zozname prírodných divov sveta. Jej sýto ružovú farbu spôsobuje špecifický druh riasy, ktorá absorbuje svetlo vylučovaním červeného pigmentu. Najlepšie obdobie na návštevu je obdobie sucha od novembra do júna, keď jazero doslova žiari. Jazero si môžete vychutnať viacerými spôsobmi, napríklad prechádzkou po brehu, jazdou na koni alebo ťave, na štvorkolke alebo na člne.

5 dôvodov, prečo navštíviť Senegal

Prečítajte si aj:

5 dôvodov, prečo navštíviť Senegal

Bohémske pláže

Shutterstock

Niekoľkodňový oddych v turistickej časti senegalského pobrežia nazývanej "Petite Cote" môže byť skvelým spôsobom, ako uniknúť ruchu miest a trochu sa schladiť. Saly a La Somone oplývajú romantikou, lákajú k odpočinku a ponúkajú rôzne možnosti ubytovania. Okrem toho sú obdivované pre svoje rozľahlé pláže so svetlým pieskom a kokosovými palmami. Približne 55 km južne od hlavného mesta sa nachádza Toubab Dialaw. Tunajšia pláž je pekným úsekom zlatého piesku medzi nízkymi útesmi. Mesto zaujme bohémskou atmosférou, farebne zdobenými domami, tanečnými a divadelnými predstaveniami.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Prekvapivé chute Senegalu

Shutterstock

Krajina s bohatými a prepracovanými kulinárskymi tradíciami ponúka niekoľko národných jedál, na ktoré miestny obyvatelia nedajú dopustiť. Vyskúšajte Thiéboudienne, jedlo pozostávajúce z chutnej marinovanej ryby, zeleniny, ryže a paradajkovej omáčky. Obľúbená je aj Yassa, ktorá sa pripravuje z kuracieho mäsa alebo rýb marinovaných v cesnaku, horčici, citrónovej šťave a karamelizovanej cibuli. Okrem toho sa senegalská kuchyňa dá výborne kombinovať s pohárom čerstvého farebného národného nápoja Bissap - šťavy z kvetu ibišteka. Vhodný je však aj pohár Bouye, vysoko výživnej šťavy z baobabu.

Obľúbený hotel Riu Baobab v Senegale

Je tu jedna vec, ktorú ma Senegal na rozdávanie – láskavosť. Nie je ničím výnimočným, ak vás niekto koho ste práve spoznali, pozve na tradičný mätový čaj. Alebo keď vám predavač na trhu vnucuje darček ako poďakovanie za nákup. Každý, kto niekedy navštívil Senegal, vám povie, že ľudia sú mimoriadne priateľskí a pohostinní.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.