Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kam sa vydať v októbri? 7 tipov na božskú dovolenku pre každý rozpočet

Ideálne októbrové destinácie

Ideálne októbrové destinácie Shutterstock

A je to tu, nastala jeseň. Zo stromov pomaly opadáva lístie a začína prituhovať. Vlastne je ideálny čas načerpať energiu na nasledujúce ponuré a studené mesiace. Preto vám prinášame tipy na ideálne destinácie vhodné pre báječnú dovolenku v októbri.

Kúpeľné pobyty v Maďarsku

Sárvár, Maďarsko

Sárvár, Maďarsko

Relaxácia v maďarských kúpeľoch patrí k najobľúbenejším dovolenkám slovenských turistov. Termálne kúpele a wellness procedúry očistia telo a myseľ a vy sa budete cítiť ako znovuzrodení. A ak k tomu pripočítate ešte zvodnú pikantnú kuchyňu, máte istotu, že vaša dovolenka bude famózna! Odporúčame obľúbené strediská Bükfürdő či Sarvár, ktoré nájdete neďaleko hraníc. Ak chcete spojiť relax v liečivých prameňoch s kultúrnym povyrazením, vydajte sa priamo do Budapešti. Ak sa naopak túžite túlať prírodou, navštívte tunajšie termálne jazero, ktoré patrí k najväčším na svete. Nájdete ho neďaleko Balatonu v kúpeľnom mestečku Hevíz.

Dokonalá dovolenka? Relax v maďarských termálnych kúpeľoch

Prečítajte si aj:

Dokonalá dovolenka? Relax v maďarských termálnych kúpeľoch

Relax a horské túry na Slovensku

Slovenské hory

Slovenské hory Shutterstock

Horská krajina je na jeseň kúzelná a mierne teploty priamo nabádajú k túram po hrebeňoch. Zastávky si spestrite tradičnou baštou v kolibe a večer sa nechajte zhýčkať vo wellness. Či už sa vydáte do Vysokých Tatier k Štrbskému plesu alebo lanovkou na majestátny Chopok v Nízkych Tatrách, nebudete ľutovať. Mimochodom aj Slovensko je známe svojimi termálnymi kúpeľmi, odporúčame Veľký Meder, Podhájsku alebo Dunajskú Stredu.

Vyrazte po Slovensku: Vyberte si z našej ponuky zájazdov

Rozjímanie medzi vinicami na juhu

Vinice

Vinice Shutterstock

Október je ideálnym mesiacom kedy vyraziť na vinársku dovolenku a oddať sa kúzlu kráľovského moku. Len si to predstavte: Rozľahlé šťavnaté vinice, malebný vidiek, božské víno a skvelé jedlo... Vidíte sa tam? Tak teraz už iba ostáva sa rozhodnúť, či vás láka viac talianske Toskánsko, alebo známe vinárske regióny vo Francúzsku ako je Burgundsko, Provence, či Alsasko s najlepšími odrodami bielych vín.

Tajomstvo dlhovekosti odhalené: 5 lokalít, kde žijú storoční mladíci a mladice

Prečítajte si aj:

Tajomstvo dlhovekosti odhalené: 5 lokalít, kde žijú storoční mladíci a mladice

Tropická noc v Tropical Islands

Viete, že tropický raj nie je až tak ďaleko? V Nemecku prestavali starý nepoužívaný hangár na obrovský aquapark a pomenovali ho Tropical Islands. Medzi hlavné atrakcie patria dva veľké bazény: Južné more a Balijská Lagúna, vonkajšia časť zvaná Amazónia a dažďový prales, ktorým vedie kilometer dlhý náučný chodník. Do Tropical Islands môžete vyraziť iba tak na výlet, alebo sa tam ubytovať v tématických tropických domcoch, či si užiť dobrodružstvo v stanoch.

Zažite trópy v Nemecku: Tropical Islands máte za babku

Karibské rytmy a kreolský šarm na Barbadose

Barbados, ostrov luxusu

Barbados, ostrov luxusu Shutterstock

Belostné pláže omývané morom smaragdovej farby a roztancovaní obyvatelia si vás získajú skôr, než sa stihnete rozpozerať. Pod hladinou oceánu sa skrývajú jedni z najkrajších koralových útesov na svete, takže si rozhodne nezabudnite zbaliť potápačské okuliare. Obľúbenou činnosťou na Barbadose sú totiž potápačské výpravy k vrakom lodí, ktorých tam je viac než tucet. Zastavte sa aj v hlavnom meste Bridgetown, kde nielen vďaka starým koloniálnym budovám pocítite anglický a škótsky vplyv.

Digitálny detox: Byť chvíľu tam, kam signál nedosiahne

Prečítajte si aj:

Digitálny detox: Byť chvíľu tam, kam signál nedosiahne

Rozprávka tisíc a jednej noci v Maroku

Maroko

Maroko Shutterstock

Pôvodná berberská kultúra, veselé farby, kam oko pohliadne, omamná vôňa korenia a uhrančivé tóny Afriky. Maroko si zamilujete okamžite, a až zistíte, čo všetko sa tam dá robiť! Môžete sa povaľovať na plážach, surfovať vo vlnách, túlať sa pohorím Atlas, zdokonaliť sa v kulinárskom umení alebo len nasávať atmosféru Marakéša, Fesu či Casablancy. A rozhodne nevynechajte návštevu tradičných trhov a mediny, kde po nutnom zápolení vo vyjednávaní nakúpite potrebné suveníry.

Zamilujte si Maroko: Najvýhodnejšie zájazdy čakajú iba na vás

Orgie s Afroditou na Cypre

Cyprus

Cyprus Shutterstock

Práve na cyperskom pobreží sa z morskej peny zrodila bohyňa Afrodita. Tento eurázijský ostrovný štát je obľúbeným cieľom gurmánov a jeho kúzlo tkvie v tom, že ešte stále nie je cieľom masového turizmu. Charakteristickým rysom ostrova je miešanie gréckej a tureckej kultúry, ktoré sa prejavuje nielen v gastronómii a architektúre. Pobrežie vás bude lákať dlhými plážami aj menšími zátokami, vo vnútrozemí sa môžete nechať zviesť historickými náleziskami a prírodnými krásami. Cyprus si užijú náročnejší cestovatelia aj rodiny s deťmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.