Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Chystáte sa v júni na dovolenku? Nechajte sa inšpirovať!

Chystáte sa v júni na dovolenku?

Chystáte sa v júni na dovolenku? Shutterstock

Jarné obdobie môže byť pre mnohých značne stresujúce. Ak aj vy tajne snívate o pár dňoch pokoja, ktoré strávite na pláži pri vlniacom sa mori, potulkami cudzou krajinou či ochutnávaním neznámych dobrôt, potom pre vás máme ideálne riešenie: Splňte si svoje želanie! Máme pre vás žeravé tipy na miesta, kde okamžite zabudnete na starosti všedných dní. Garantujeme, že aj predĺžený víkend urobí zázraky!

Chorvátsko: Po stopách Winnetoua

Plitvicka jazera

Plitvicka jazera Shutterstock

Ak máte radi prírodu, naplánujte si výlet napr. do Chorvátska k Plitvickým jazerám – ide o národný park so 16 jazerami, ktoré sú prepojené vodopádmi a kaskádami. Tu bol natáčaný legendárny film Winnetou. Chorváti zvažujú, že by park úplne uzavreli verejnosti, možno teda máte poslednú šancu ho navštíviť. Ak nechcete jazdiť príliš ďaleko, vydajte sa do Nemecka. Možno vás prekvapí, čo všetko táto krajina ponúka: od prírodných krás, cez malebné pláže, športové i kultúrne vyžitie až po profesionálne kúpele či lahodné víno.

Objavujte: Najkrajšie pláže Chorvátska

Turecká riviéra: Na prahu Orientu

Shutterstock

Máte radi dobré jedlo, dlhé piesčité pláže a dobrú zábavu? Zvoľte pre svoju dovolenku Turecko. Okrem toho sa môžete tešiť na orientálnu kultúru, objaviteľské nákupy aj zaujímavé pamiatky, takže svoj pobyt nemusíte tráviť len pri mori. Za návštevu stojí určite Pamukkale – snehobiele kopce s travertínovými jazierkami, starobylé pamiatky v Side či Kemeru alebo prírodné aj kultúrne zaujímavosti v Antalayi. Ak Turecko uhranulo kedysi Kleopatru, tak určite nesklame ani vás. Práve naopak!

Inšpirujte sa: Čo môžete vidieť a zažiť v Side

Bulharsko: Slovákom zabudnutý kraj

Plaž Irakli, Bulharsko

Plaž Irakli, Bulharsko Shutterstock

Vedeli ste, že táto pohostinná krajina plná ústretových ľudí, opojných nápojov a chutných pokrmov je tiež domovom majestátnych hôr a zlatistých pláží? Bulharsko sa neprávom na zozname dovolenkových destinácií mnoho rokov krčilo vzadu, zabudnuté a prehliadané. Našťastie sa v poslednej dobe znovu vracia na výslnie! Za necelé dve hodinky letu sa môžete slniť na malebnej pláži, obdivovať historické pamiatky, túlať sa panenskou prírodou a vychutnávať si miestne vynikajúce pochúťky, ktoré sa patrí zapiť miestnou pálenkou.

Čítajte aj: Zabudnite na minulosť a dajte Bulharsku šancu

Grécko: Na dosah raja

Santorini, Grécko

Santorini, Grécko Shutterstock

Grécke ostrovy sú najpredávanejšou dovolenkovou destináciou posledných rokov a rozhodne sa nie je čomu diviť. Okrem neuveriteľných historických skvostov, ku ktorým sa viažu nemenej hodnotné báje, vás rozhodne očarí rozmanitá príroda, nádherné pláže a pitoreskná architektúra. A ak by vám tento výpočet bol málo, miestni si vás získajú svojou ústretovosťou a predovšetkým božskou gastronómiou. Na gréckych ostrovoch je najkrajší ich počet – objavovanie jedného po druhom môže byť vaše nové hobby.

Mykonos: 6 dôvodov, prečo si tento grécky ostrov zamilujete

Egypt: Nielen pre plážových povaľačov

El Gouna, Egypt

El Gouna, Egypt Shutterstock

Láka vás leňošenie na malebnej belostnej pláži s kokteilom v ruke? Potom sa vydajte do Egypta a načerpajte energiu z lúčov afrického slnka. Užijete si skvelú dovolenku, prehrejete sa a možno aj ušetríte. Zájazdy mimo hlavnú sezónu totiž bývajú za babku. Odporúčame moderné letoviská Marsa Alam či Safaga. Zaujímavé sú tiež rezidenčné mestá Sahl Hasheesh a El Gouna, kde si pravdepodobne budete pripadať ako v Karibiku.

Tajomstvo pamiatok starovekého Egypta: Vydajte sa po stopách faraónov

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.